De zes belangrijkste actiepunten om je geluk te vergroten volgens ‘The World Book of Happiness’.

  1. Creëer een groot en actief sociaal netwerk van familie, vrienden, bekenden en collega’s.De energie die je steekt in verbinding met de mensen om je heen, is het beste besteed.
  2. Creëer een positieve innerlijke staat van zijn. Denk hierbij aan aspecten als dankbaarheid, tevredenheid, en acceptatie. Probeer niet te blijven hangen in het negatieve en investeer vooral energie in positieve zaken.
  3. Actieve zelfontplooiing.Investeer in actieve zelfontplooiing door bijvoorbeeld workshops, trainingen, studie of yoga. De weg naar zelfinzicht en bewustwording, en naar verandering en bekwaamheid.
  4. Zoek een passie en/of doel in je leven.Dit geeft richting en zingeving. Het kan van alles zijn, zoals je werk, een vrijwilligerswerk, sport of hobby. Een leven zonder doel is immers een doelloos leven.
  5. Focus niet op geld.Onderzoeken stellen allemaal dat geld niet per saldo gelukkig maakt. Gek genoeg denken veel mensen dat hun geluk grotendeels afhankelijk is van geld. Alleen wanneer je geldzorgen hebt of niet in voldoende mate kunt voorzien in je (basis-) behoeften, leidt meer geld tot meer geluk. Alle andere toenames van geld leiden ook slechts tot een tijdelijke toename van je geluksgevoel.
  6. Creëer een actief en gezond leven.Dit aspect is ook een belangrijke rode draad in de zogenaamde ‘Blauwe Gebieden’ en gebaseerd op de volgende zaken:
  • Gezond eten (weinig calorieën, geen of weinig vlees, af en toe vis, veel groente, bessen, noten en af en toe een glas rode wijn);
  • Voldoende slapen;
  • Vooral laag-intensief bewegen (dus geen intensieve sporten, maar juist de hele dag door veel lichamelijk actief zijn).

 

Wil jij ook bijdragen aan een gelukkiger omgeving?

Deel dan deze blog en tag wie jij geluk toewenst 🙂

Geen reactie's

Geef een reactie