Stress ergste bedreiging economie

De mens als soort functioneert niet meer in de huidige samenleving. Oorzaak: stress. Dit concludeert Erik Matser, gerespecteerd neuropsycholoog uit Helmond. Volgens Matser staan we aan de vooravond van de grootste crisis ooit, veroorzaakt door stress.*

Om te voorkomen dat we onszelf uitroeien is het noodzakelijk dat wij onze levensstijl drastisch aanpassen. Nu al rijzen de kosten van burn-out de pan uit. In Nederland bedragen de kosten van burn-out het bedrijfsleven 20 miljard per jaar.

,,In Nederland werkt ongeveer 1 op de 5 mensen niet, als gevolg van stress en een burn-out”, aldus Matser. ,,Deze mensen zijn door een gebrek aan energie letterlijk te moe om te werken. Het gaat doorgaans om relatief jonge mensen.’’

Onze hersenen staan continu op ‘aan’ door een overvloed aan informatie en prikkels waaraan we dagelijks bloot staan.  We leiden massaal een leven dat niet past bij onze mentale snelheid en onze eigen unieke motivatie.

Van 12 t/m 15 november wordt alweer de vijfde week van de werkstress georganiseerd en het thema is actueler dan ooit. Dit jaar staat de week namelijk in het teken van ‘Werkplezier’. Een thema dat wij van harte onderschrijven omdat wij dagelijks bezig zijn met de meetbare effecten van geluk op de werkvloer.

Gelukkige medewerkers floreren, thuis en op hun werk. Rendement van Geluk op de werkvloer draagt bij aan duurzame, betekenisvolle en winstgevende organisaties.

Het Rendement van Geluk Programma richt zich op het persoonlijke geluk van medewerkers. Dit in tegenstelling tot veel tevredenheidsonderzoeken die alleen de werk-gerelateerde tevredenheid meten. Gelukkige medewerkers presteren beter én zijn duurzaam inzetbaar.

Wilt u weten hoe Rendement van Geluk voor uw organisatie werkt? Bel of mail ons dan.

*Bron: Telegraaf 4 november 2018

Geen reactie's

Geef een reactie

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.