De relaxte manager

8 mei 2024 | leestijd 2:27 minuten |  Leon Brummelhuis

In de moderne samenleving wordt het tempo van het leven vaak als hectisch ervaren, met mensen die voortdurend bezig zijn en (te) weinig tijd nemen voor rust en reflectie. Dit heeft niet alleen gevolgen voor individuen, maar ook voor organisaties als geheel. Managers spelen hierin ook een cruciale rol als voorbeeldfiguren en leiders.

Een belangrijke reden achter het gehaaste leven van veel mensen is de culturele druk om altijd productief te zijn en te streven naar succes. Managers kunnen deze druk – vaak onbedoeld – versterken door een cultuur te creëren waarin werknemers het gevoel hebben dat ze voortdurend moeten presteren en altijd bereikbaar moeten zijn. Dit leidt vaak tot stress, burn-out en een verminderde productiviteit binnen het team.

Technologie heeft de verwachtingen rond beschikbaarheid en bereikbaarheid verder vergroot, waardoor het nog moeilijker wordt om los te koppelen van werk. Managers kunnen een belangrijke rol spelen door het promoten van gezonde werk-privébalans en het stellen van bijvoorbeeld grenzen rondom werkuren en communicatie buiten werktijd.

Een minder gehaast leven biedt vele voordelen voor individuen, medewerkers en organisaties als geheel. Mensen hebben tijd nodig om te rusten, niet de druk te voelen om bij te blijven met wat anderen doen en ervaren, te herstellen en te reflecteren, wat leidt tot verhoogde creativiteit, innovatie en welzijn. Managers die het belang van een evenwichtige levensstijl benadrukken en zelf het goede voorbeeld geven, kunnen een positieve invloed hebben op de gezondheid, het geluk en de productiviteit van hun team.

Organisaties die een cultuur van evenwicht en welzijn bevorderen, kunnen profiteren van een hogere betrokkenheid van werknemers, een lager verloop, aantrekkingskracht voor nieuwe medewerkers en een hogere klanttevredenheid. Managers die een minder gehaast leven omarmen en hun team aanmoedigen om hetzelfde te doen, kunnen zo bijdragen aan een gezondere, productievere en beter florerende werkomgeving.

Meer weten of sparren over hoe wij jou hier als bedrijf of HR-professional mogelijk in kunnen faciliteren? Neem dan vrijblijvend contact met Rendement van Geluk.

Geen reactie's

Geef een reactie

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.