‘Rendement van Geluk’ stroopt de mouwen op in Bedum

De Woningstichting Wierden en Borgen uit Bedum (bij Groningen) heeft ervoor gekozen om al haar ruim 90 medewerkers Het Rendement van Geluk Programma aan te bieden. Met het Rendement van Geluk Programma investeert Wierden en Borgen in het persoonlijk geluk van haar medewerkers en deelt hiermee onze overtuiging dat gelukkige medewerkers niet alleen thuis floreren maar ook op de zaak.

Allereerst heeft het voltallige bestuur zelf de Gelukkig Leven Test gedaan. Vervolgens zijn de medewerkers via een aantal informatiebijeenkomsten ingelicht over de achtergrond en de werking van het Rendement van Geluk Programma waarbij de bestuursleden hun persoonlijke ervaring met de Gelukkig Leven Test hebben gedeeld.

Dat de Gelukkig Leven Test bijzonder enthousiast is ontvangen blijkt uit het grote aantal vrijwillige aanmeldingen. Inmiddels heeft ruim 70% van de medewerkers zich aangemeld.
Na het invullen van de test wordt deze in een gesprek van anderhalf uur met de medewerker doorgenomen. Aan het einde van ieder gesprek wordt er een actielijst opgesteld ten aanzien van de punten waarmee de medewerker zelf aan de slag gaat.

Zodra de laatste test is besproken wordt per afdeling bekeken of er een afdelingsanalyse kan worden samengesteld. In een afdelingsanalyse worden alle uitkomsten van de Gelukkig Leven Testen per afdeling samengevoegd en met alle medewerkers van de afdeling besproken. Hiermee krijgen de medewerkers inzicht in het werkgeluk op afdelingsniveau wat als basis kan dienen voor het optimaliseren van het afdelingsbeleid. Tenslotte worden alle afdelingsanalyses gebundeld tot een organisatiebrede analyse.

Door jaarlijks het Rendement van Geluk Programma aan te bieden worden de medewerkers van Wierden en Borgen gestimuleerd met hun eigen geluk aan de slag te blijven en te anticiperen op gewijzigde omstandigheden. Daarnaast kan worden gemonitord in hoeverre het beleid en beleidswijzigingen van invloed zijn op het persoonlijk geluk van de medewerkers.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.