RVG-LOGO 1200X1200

PRESENTEERT IN SAMENWERKING MET

HET AANVULLENDE KLASSIKALE LEIDERSCHAPS-PROGRAMMA

De Roos logo 1500x1500
RVG-LOGO 1200X1200

PRESENTEERT IN SAMENWERKING MET

De Roos logo 1500x1500

HET AANVULLENDE KLASSIKALE LEIDERSCHAPSPROGRAMMA

‘ZELFKENNIS ALS SLEUTEL TOT (WERK)GELUK!’

VOOR DE LEIDERS VAN MORGEN

DINSDAG 15 OKTOBER 2024 & DINSDAG 5 NOVEMBER 2024

Waarom?

Als leidinggevende kun je je medewerkers niet gelukkig maken, máár je hebt wel veel invloed op het werkgeluk van je medewerkers. Wellicht meer dan je zelf verwacht. Niet voor niets wordt leiderschap ook wel gedefinieerd als het proces waarbij een individu een groep mensen beïnvloedt om een gemeenschappelijk doel te bereiken.

 

Als je jezelf kent, is het gemakkelijker om de beste versie van jezelf als leider te zijn. Het is prettig om te weten waar je aan toe bent en waarom bepaalde zaken zo belangrijk voor je zijn. Het kunnen leiden van anderen, start daarom ook met het leren kennen van jezelf. Aansluitend is het je taak om anderen te helpen zichzelf te ontdekken het beste uit zichzelf te halen. Effectief leiderschap ontstaat wanner jij als leidinggevende leiderschapsgedrag laat zien dat aansluit op de behoeften van jouw medewerkers. Zelfkennis is de sleutel voor meer werkgeluk voor jezelf én jouw team.

Hoe?

Hoe je dat doet, kan op diverse manieren. Maar alle leiderschapsstijlen hebben één ding gemeen: het bestaat voornamelijk uit interactie met anderen. In die interactie neem jij jezelf als persoon ook mee: jouw kwaliteiten, je vaardigheden en jouw drive. Maar ook jouw valkuilen, beperkingen en onhebbelijkheden spelen een rol.

Wat?

In dit leiderschapsprogramma staat het leren kennen van jezelf in interactie met anderen centraal. Je ontdekt welke voorkeursstijl voor leiderschap en communicatie bij jou past, waar jouw kracht én valkuil ligt als leidinggevende en hoe je vanuit jouw kracht het beste uit anderen kunt halen. Immers, het benutten van talent, het investeren in de relaties op de werkvloer, het krijgen van erkenning en waardering zijn de belangrijkste aanjagers voor werkgeluk. En daar ligt voor jouw als leidinggevende een belangrijke taak!

Voor wie?

Deze leiderschapstraining is ideaal voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren en verfijnen. De training is geschikt voor:

 

 • Managers en Teamleiders: Die hun teams effectiever willen aansturen, motiveren en inspireren.
 • Toekomstige Leiders: Professionals die zich voorbereiden op een leidinggevende rol en een stevige basis in leiderschapsprincipes willen leggen.
 • Ondernemers en Bedrijfseigenaren: Die hun leiderschapskwaliteiten willen versterken en de prestaties van hun bedrijf en medewerkers willen verbeteren.
 • HR-Professionals: Die een dieper inzicht willen krijgen in leiderschap om de ontwikkeling van talent binnen hun organisatie beter te kunnen ondersteunen.
 • Projectmanagers: Die verantwoordelijk zijn voor het leiden van projecten en teams, en hun vaardigheden in het managen van mensen willen versterken.
 • Professionals die Betrokken zijn bij Organisatieveranderingen: Die willen leren hoe ze veranderingen effectief kunnen leiden en ondersteunen.
 • Iedereen met Leiderschapsambities: Voor iedereen die zijn of haar leiderschapsvaardigheden wil ontwikkelen en een positieve impact wil hebben op hun organisatie en collega’s, ongeacht hun huidige positie.

 

Of je nu al een leidinggevende bent of je voorbereidt op een toekomstige rol, deze training biedt waardevolle inzichten, praktische tools en inspirerende technieken om een effectievere en zelfverzekerde leider te worden. Om jezelf te leren kennen als sleutel voor meer werkgeluk!

HET PROGRAMMA

Het klassikale leiderschapsprogramma bestaat uit twee bijeenkomsten en laat zich als volgt specificeren:

Dag 1: Leiderschap en Werkgeluk (dinsdag 15 oktober gehele dag)

Kennismaking

 • Kennismaking met de deelnemers
 • Doelen van de training bespreken
 • Introductie van het thema leiderschap en werkgeluk

 

Persoonlijk Leiderschap

 • De basisbehoeften voor persoonlijk leiderschap
 • Eigenschappen van leiders
 • Zelfreflectie en zelfbewustzijn als sleutel voor meer werkgeluk

 

Interactieve Sessie

 • Identificeren van persoonlijke waarden en drijfveren vanuit de Transactionele Analyse (TA)
 • Koppeling tussen persoonlijke waarden en leiderschapsstijl
 • Uitdagingen op het gebied van leiderschap en werkgeluk
 • Gezamenlijk zoeken naar oplossingen en ideeën delen

 

Samenvatting van de Dag en Vooruitblik

 • Belangrijkste leerpunten van de dag
 • Wat te verwachten op dag 2

Dag 2: Reflectie, Verdieping en een Persoonlijk actieplan (dinsdag 5 november een halve dag inclusief lunch)

Dagstart en Reflectie

 • Korte reflectie op de vorige dag
 • Doelen voor de halve dag vaststellen

 

Motiveren, Inspireren en Activeren van Teams

 • Technieken om teams te motiveren én hen zelf weer de verantwoordelijkheid te laten nemen
 • Hoe een inspirerende leider te zijn
 • Praktische tips en voorbeelden

 

Actieplan Ontwikkelen

 • Individuele actieplannen opstellen
 • Koppeling van leiderschapsvaardigheden en werkgeluk
 • Concrete stappen en doelen formuleren

 

Afsluiting en Evaluatie

 • Samenvatting van de training
 • Evaluatie en feedbackronde

 

Lunch

 • Afsluiting met lunch en gelegenheid tot napraten

 

Afhankelijk van het deelnemersaantal kiezen we een passende trainingslocatie in het mooie Twente. Zodra hier meer over bekend is, laten we je dit weten. De groepsgrootte ligt tussen de 5 en 12 personen. Tijdens de bijeenkomsten houden wij de groep zoveel mogelijk hetzelfde, zodat:

 • Je elkaar beter leert kennen
 • Er een vertrouwde omgeving ontstaat
 • Je van elkaars ervaringen kun leren

De weergegeven training zal worden gehouden bij minimaal 5 deelnemers.

 

Tijdens deze bijeenkomsten zullen theorie, ervaringen uit de praktijk én opdrachten met elkaar worden afgewisseld. Tussen de bijeenkomsten zit 3 weken ruimte, zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen. Mocht je dan nog tegen zaken aanlopen die niet helemaal lekker lopen of situaties tegenkomen die jij nog lastig vindt, is er nog voldoende ruimte om dit onder de knie te krijgen en te trainen. Hierdoor wordt het aangeleerde nieuwe gedrag langzaam maar zeker steeds meer een gewoonte en ga je (vaste) patronen herkennen.

Meld je nu alvast aan

Wil je ook de verdiepingsslag maken en meer leren over leidinggeven aan werkgeluk, hoe je kan bijdragen aan een bloeiende toekomst en hoe je vanuit jouw werkomgeving de wereld beter, duurzamer en mooier kunt maken?

 

Schrijf je dan nu in voor de klassikale leiderschapstraining ‘Zelfkennis als sleutel tot (werk)geluk!’

De investering bedraagt € 995,- per deelnemer exclusief btw.

OVER DE TRAINERS

Drs. R.T. (Rosalie) Reichardt-Mulder

Rosalie Reichardt-Mulder is een deskundige met een brede achtergrond in Human Resource Studies en een diepe passie voor het bevorderen van werkgeluk en talentontwikkeling.

 

Na het afronden van haar hbo- en universitaire studie Human Resource Studies, heeft Rosalie voor diverse werkgevers gewerkt als HR-adviseur. Tijdens haar loopbaan heeft ze waardevolle ervaring opgedaan bij verschillende HRM-gerelateerde projecten en reorganisaties. Gedreven door een sterke wens om haar expertise te delen en anderen te helpen groeien, maakte ze de overstap naar Fontys Hogescholen. Hier geeft ze les in HRM, verandermanagement en managementvaardigheden, en begeleidt ze studenten als studieloopbaanbegeleider, stage- en afstudeerbegeleider.

 

In 2020 voerde Rosalie onderzoek uit naar het ‘gat tussen studie en beroepspraktijk’. Uit haar onderzoek bleek dat veel afgestudeerden zich niet voldoende voorbereid voelden op de werkvloer. Tegelijkertijd misten werkgevers bij nieuwe werknemers vaak essentiële vaardigheden, vooral op het gebied van communicatie. Deze inzichten leidden Rosalie ertoe om zich te richten op het verbeteren van de managementvaardigheden van toekomstige managers. Ze heeft het curriculum aangepast om meer nadruk te leggen op vaardigheden die cruciaal zijn voor de beroepspraktijk.

 

Werkgeluk, talentontwikkeling en leiderschap zijn centrale thema’s in Rosalie haar werk. Als gecertificeerd talentcoach en onderzoeker naar werkgeluk, onderzoekt zij hoe investeren in het werkgeluk van medewerkers de prestaties van organisaties positief kan beïnvloeden. Ze heeft ook de impact van de COVID-19 crisis op werkgeluk onderzocht, waarbij ze studenten actief bij haar onderzoek betrekt en hen enthousiasmeert voor haar vakgebied. Zo verbindt zij onderwijs, praktijk en lectoraat op een unieke en effectieve manier.

 

Daarnaast heeft Rosalie in 2021 haar eigen praktijk ‘De Roos coaching & ontwikkeling’ opgericht. Met haar praktijk deelt zij haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van werkgeluk met het bedrijfsleven. Rosalie haar inzet om onderwijs, praktijkervaring en onderzoek te combineren, maakt haar tot een inspirerende en effectieve trainer.

 

Klik hier voor meer informatie over Rosalie in combinatie met Rendement van Geluk

Klik hier voor meer informatie over Rosalie via LinkedIn

 

Wij zijn verheugd Rosalie te mogen verwelkomen als uw trainer en we zijn ervan overtuigd dat haar unieke benadering u zal inspireren en helpen om uw leiderschapskwaliteiten en werkgeluk te versterken.

L.A. (Leon) Brummelhuis

Leon Brummelhuis is een ervaren professional met een rijke achtergrond in financial life planning en (werk)geluk.

 

Leon startte zijn ondernemerscarrière in 1999 als financieel planner. In deze rol hielp hij talloze cliënten met het beheren van hun financiële middelen en het plannen van hun toekomst. Zijn expertise en toewijding aan zijn vak zorgden ervoor dat hij in 2009 de overstap maakte naar financial life planning. Hier ging Leon verder dan enkel financiële adviezen; hij begeleidde mensen bij het maken van keuzes die bijdragen aan hun algehele levensgeluk en welzijn.

 

Sinds 2016 heeft Leon zijn vaardigheden uitgebreid als facilitator van (werk)geluk onder Rendement van Geluk. Hij gelooft sterk dat zelfkennis de sleutel is tot zowel persoonlijke als professionele voldoening. Door inzicht te krijgen in eigen waarden, doelen en motivaties kunnen individuen niet alleen hun werkprestaties verbeteren, maar ook hun persoonlijke geluk vergroten.

 

Leon zijn rol in de leiderschapstraining is gebaseerd op zijn uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van zowel life planning als (werk)geluk. Hij combineert praktische tools en technieken met inspirerende inzichten om deelnemers te helpen hun zelfkennis te vergroten en dit toe te passen in hun dagelijks werk en leven.

Aanmeldingsformulier Klassikale Leiderschapsprogramma ‘Zelfkennis als sleutel tot (werk)geluk!’

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.