Over ons

Wat zien wij?

Al vele decennia kennen we een systeem waarin alles draait om economisch groei. Nog steeds zien velen dit als de oplossing voor al onze problemen. Dit terwijl de alarmbellen op zowel het ecologische als sociale vlak voortdurend afgaan. Dagelijks ervaren we de gevolgen dat de grenzen van ons huidige systeem bereikt zijn.

Wat willen wij graag zien?

Tijd om ons gedateerde en onhoudbare systeem dat bepaald wordt door ons streven naar economische groei en winstmaximalisatie te vervangen voor een nieuw en toekomstbestendig systeem waarin wij als mens en onze aarde centraal staan.

 

Want we zijn toch meer dan de waarde van onze bankrekening, het huis waarin we wonen of de auto waarin we rijden? En wanneer we ooit op ons leven terugkijken dan willen we toch meer zijn geweest dan een instrument voor de winstmaximalisatie van de onderneming waarvoor we werkten?

 

Gelukkig zien we dat mensen zich realiseren dat we meer zijn dan het vereenvoudigde beeld dat onze waarde uitsluitend bepaald wordt door ons economisch bestaan. We zijn burger, ouder, kind, partner, vriend, buur, collega, een levend wezen verbonden met alles om ons heen.

 

Ook zien we dat organisaties zich steeds vaker realiseren dat het investeren in het persoonlijk geluk van hun medewerkers niet ten koste gaat van de winst maar juist een vliegwiel is voor extra rendement op zowel het bedrijfseconomische vlak als in betekenis.

Hoe pakken wij dit aan?

De wil om bestaande structuren en overtuigingen los te laten ontstaat bij de bewustwording van de noodzaak. En de wil om zelf de verantwoordelijkheid voor de verandering te nemen en te dragen ontstaat bij het zien van perspectief voor iets dat waardevoller is.

 

Beiden worden naar onze mening gevoed door het vergroten van inzicht. Inzicht in waar we staan en waar we naartoe willen, als mens, als team, als organisatie en als maatschappij. Kortom inzetten op waar we echt gelukkig van worden.

Wat doen wij?

Met Rendement van Geluk willen wij op een positieve wijze bijdragen aan het persoonlijk geluk van medewerkers en aan het geluk op de werkvloer. Dit doen we door:

  • het aanbieden van ons Rendement van Geluk Programma aan organisaties die geloven in het belang van gelukkige medewerkers voor een duurzame, betekenisvolle en (financieel) gezonde organisatie;
  • het vrij ter beschikking stellen van onze bibliotheek met informatie waarin het belang van geluk voor ons als individu en voor onze organisaties op wetenschappelijke wijze wordt onderbouwd.

 

Omdat wij geloven in de waarde van samen en van delen zijn wij altijd op zoek naar verbindingen met mensen en partijen die zich, ieder op hun eigen manier, inzetten voor een duurzame, betekenisvolle en gezonde wereld. Ben je benieuwd in hoeverre we hierin elkaars waarde kunnen vergroten, neem dan vooral contact met ons op.

Wil je contact met ons opnemen?

Gelukkige medewerkers floreren, thuis en op hun werk.

De inzet van het Gelukkig Leven Programma resulteert in een toename van loyaliteit, betrokkenheid, productiviteit en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast nemen verzuim en personeelsverloop af!