Ozewald Wanrooij

Licentiegever aan het woord: Ozewald Wanrooij

Wij geloven in het belang van het leiden van een gelukkig leven. Aan de hand van Het Rendement van Geluk Programma© worden mensen geholpen bij het creëren van een omgeving waarin het persoonlijk geluk geoptimaliseerd en gewaarborgd wordt. Onze licentiehouders maken hiervoor ook gebruik van De Gelukkig Leven Test© en De Gelukkig Leven Analyse©.

Graag stel ik mij even aan je voor! 

Blur Walkways between buildings Office, blur background

Waarom ben je licentiegever van Rendement van Geluk geworden?

Sinds 1999 hebben mijn compagnon Leon en ik een financiële planningspraktijk waarin we ons inzetten voor de optimalisatie van de persoonlijke financiën van onze relaties. Sinds die tijd heb ik geconstateerd dat veel werkgevers hun medewerkers vooral zien als kostenpost op hun resultatenrekening en dat medewerkers hun baan voornamelijk zien als inkomensbron. Voor mij voelt dit helemaal niet goed. Voor mij is een medewerker eerder een asset op de balans en een werkgever zoveel meer dan een mogelijkheid om je tijd en inspanning voor geld om te ruilen. Helaas moest ik constateren dat het mij, in mijn hoedanigheid als financieel planner, niet lukte om hierin verandering aan te brengen.

 

We wilden dus een manier vinden waarop de waarde van de werkgever voor de werknemer toeneemt en de waarde van de werknemer voor de werkgever.

En om hier antwoord op te vinden hebben we gekeken naar overeenkomsten tussen de meest succesvolle ondernemingen. En de belangrijkste overeenkomst bleek gelukkige medewerkers te zijn. Want gelukkige medewerkers presteren op alle fronten beter dan medewerkers die minder lekker in hun vel zitten. Dit bracht ons bij de volgende vraag namelijk hoe wij kunnen bijdragen aan het persoonlijk geluk hetgeen voor ons de beweegreden was om ons onderzoek naar geluk te starten.

 

Tijdens het onderzoek kwam ik er al snel achter dat geluk inmiddels een industrie op zich is, en dat een groot deel zich bevindt in een voor mij te zweverige omgeving. Een middag boomknuffelen op de Utrechtse Heuvelrug om in verbinding te komen met jezelf is dan ook aan mij niet besteed. Ons onderzoek heeft zich dus toegespitst op een meer wetenschappelijke benadering waarbij ik vooral een antwoord wilde vinden op de vragen of geluk maakbaar is en, als dit het geval is, of er ook een mogelijkheid is om dit te meten. Hierbij hoopte ik ergens een instrument te vinden dat het persoonlijk geluk kan meten en dat inzicht kan geven in de zaken waar ten aanzien van iemands persoonlijk geluk het meeste rendement te behalen valt. Helaas bleek een dergelijk instrument niet te bestaan danwel is het ons niet gelukt om een geschikte te vinden. Dit betekende dat we deze dan zelf moesten ontwikkelen.

 

Na enkele jaren onderzoek zijn we uiteindelijk tot een vijftal gelukpijlers gekomen op basis waarvan we de Rendement van Geluk Test en Analyse hebben ontwikkeld. Nu we deze instrumenten enkele jaren met succes hebben ingezet voor onze eigen relaties en hebben kunnen door ontwikkelen vonden we het tijd om onze inzichten en instrumenten te delen met mensen die net als wij willen bijdragen aan het geluk van een ander. Zo las ik eens op een tegeltje de spreuk “Geluk kun je vermenigvuldigen door het te delen” en dat is volgens mij het antwoord waarom ik licentiegever ben geworden.

Wat betekent Rendement van Geluk voor jou?

Zelf ben ik optimaal gelukkig wanneer ik het gevoel heb ertoe te doen en wanneer ik kan bijdragen aan het geluk van een ander. Het Rendement van Geluk Programma helpt mij hierbij door op een efficiënte en positieve wijze bij te dragen aan gezonde organisaties door de medewerkers te helpen te groeien ten aanzien van hun persoonlijk geluk. Dat is wat rendement van geluk voor mij betekent.

Wat houdt jouw dienstverlening in, in relatie tot Rendement van Geluk?

Geluk is naar mijn mening niet alleen iets dat je overkomt maar vooral iets waarvoor je kiest. En om de juiste keuzes te maken is voldoende inzicht nodig. Met het Rendement van Geluk Programma helpen we mensen inzicht in zichzelf en in hun mogelijkheden te krijgen, waarbij de mogelijkheden voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van geld. Geld speelt niet alleen een belangrijke rol bij het gevoel van veiligheid, stabiliteit en zekerheid, maar ook bij vrijheid waarmee je je keuzes kunt maken. Een goed inzicht in de financiële mogelijkheden is hierbij ook essentieel om weloverwogen je keuzes te kunnen maken. Via Neutralis Financial Life Planners kunnen we ook hierin van waarde zijn.

Pijl

Contact opnemen met Ozewald?

Door op Verzenden te klikken ga je akkoord dat jouw gegevens worden gebruikt conform onze Privacyverklaring.

Gelukkige medewerkers floreren, thuis en op hun werk.

De inzet van het Gelukkig Leven Programma resulteert in een toename van loyaliteit, betrokkenheid, productiviteit en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast nemen verzuim en personeelsverloop af!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.