Ambassadeur aan het woord: Richard Crombach

Wij geloven in het belang van het leiden van een gelukkig leven. Aan de hand van het Neutralis Gelukkig Leven Programma© worden mensen geholpen bij het creëren van een omgeving waarin het persoonlijk geluk geoptimaliseerd en gewaarborgd wordt. Onze ambassadeurs maken hiervoor ook gebruik van De Gelukkig Leven Test© en De Gelukkig Leven Analyse©.

Graag stellen wij onze ambassadeur Richard Crombach Mont-Blanc Wealth Management Services AG aan je voor!

Waarom ben je ambassadeur van Rendement van Geluk geworden?

Ik ben zelf al geruime tijd (bijna 30 jaar) actief in ‘Private Banking’ in binnen- en buitenland. Het is destijds een voorrecht geweest om de heren en dame van ‘Rendement van Geluk’ te leren kennen. Dat is inmiddels al heel wat jaren geleden. Al die tijd heb ik ze ‘gevolgd’ (weliswaar ‘op afstand’) en was er zo nu en dan contact. Veelal telefonisch, maar altijd weer even motiverend, doortastend, oprecht, interessant en warm. Op het moment dat ik las over ‘Rendement van Geluk’ en over de mogelijkheid tot het worden van ‘ambassadeur’ was ik meteen ‘verkocht’. They nailed it, was de gedachte die onmiddellijk door mijn hoofd schoot.

Ik zie ‘Rendement van Geluk’ als een regelrechte doorbraak en zie hen als de pioniers. Voor mij komen de werelden die mij interesseren in de bijna 10 jaar dat ik actief ben als ondernemer vanuit Zwitserland helemaal bij elkaar. Dat betreft de wereld van optimalisatie van de financiele situatie van een familie of individu waar ik me in begeef als Multi family office. Maar ook de wereld van mijn rol als freelancer of consultant, die meer te bezien is als een B2B activiteit om een onderneming cq haar personeel en management beter te laten functioneren. Tot slot is er de wereld van het 1 op 1 coachen.

Mijn opgedane ervaring, skillset, kennis, netwerk en interesses komen prima tot zijn recht en deze samenwerking biedt mij, mijn onderneming en mijn relaties een uitstekend platform om van hieruit meer mensen gelukkig te maken en te houden. De visie, missie, kernwaarden en strategie van Neutralis omtrent ‘Rendement van Geluk’ sluiten ook nog eens naadloos aan op die van mijn onderneming Mont-Blanc Wealth Management Services AG.

Wat betekent Rendement van Geluk voor jou?

Zoals aangegeven, ben ik mijn hele loopbaan al actief in de zogenaamde ‘wereld van het geld’. Mede uit eigen ervaring heb ik geleerd dat geld niet zaligmakend is en dat geluk niet alleen zit in geld. Sterker nog, geld kan mensen zelfs ook heel ongelukkig maken. Denk aan de psychische problemen en angsten waar UHNWI’s, zoals miljardairs niet zelden mee te maken hebben. Geluk zit hem vaak ook in hele kleine dingen, zoals een opkomende of neergaande zon, vrolijk fluitende vogeltjes, de geur van vers gemaaid gras, een mooie stralende lach op iemand’s gezicht etcetera. De kunst is om een balans te vinden in gezondheid, welvaart, welzijn en je gewoon goed voelen, succesvol, bemind, geliefd zijn en wat je voor anderen kunt en mag betekenen. De betekenis daarvan is voor eenieder anders. Bewust en onbewust zeg ik erbij. Want vaak zijn mensen zich niet bewust van belemmerende overtuigingen die hen in de weg staan. Of staat geluk voor hen vrijwel synonym met het bezit, behoud en vergaren van zoveel mogelijk geld.

Rendement van Geluk is voor hen en mij een platform van het delen van kennis, inzichten en informatie met het uiteindelijke doel om met elkaar meer mensen gelukkig te maken in familie- of organisatie verband of op individueel nivo. Vanwege het feit dat ik en mijn onderneming in Zwitserland gevestigd zijn is mijn ambitie om dit buiten de Nederlandse landsgrenzen te realiseren met de focus op de Benelux, Zwitserland, Frankrijk en Monaco.

Ik probeer zelf mijn rendement van geluk te optimaliseren vanaf het moment dat ik opsta tot het moment dat ik mijn bed in duik en alles daartussenin. En continue te leren dit proces te optimaliseren en de hiermee verkregen inzichten en ‘lessons learned’ op anderen over te mogen brengen, zoals mijn kinderen en organisaties, families en individuen die daar voor open staan en er hun voordeel mee willen doen.

Wat houdt jouw dienstverlening in, in relatie tot Rendement van Geluk?

Zie mijn website. Ik zou het willen samenvatten als ‘het in partnership met Neutralis inzicht geven aan organisaties, families en individuen wat de bouwstenen zijn van geluk en hoe dit te optimaliseren. Gelukkiger medewerkers presteren nu eenmaal meer en beter en dit is een positieve vicieuze cirkel die we als een vliegwiel in gang kunnen zetten, met gelukkiger mensen en organisaties als het gevolg.

Pijl

Contact opnemen met Richard?

    Door op Verzenden te klikken ga je akkoord dat jouw gegevens worden gebruikt conform onze Privacyverklaring.

    Gelukkige medewerkers floreren, thuis en op hun werk.

    De inzet van het Gelukkig Leven Programma resulteert in een toename van loyaliteit, betrokkenheid, productiviteit en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast nemen verzuim en personeelsverloop af!