Ambassadeur aan het woord: Rosalie Reichardt-Mulder

Wij geloven in het belang van het leiden van een gelukkig leven. Aan de hand van Het Rendement van Geluk Programma© worden mensen geholpen bij het creëren van een omgeving waarin het persoonlijk geluk geoptimaliseerd en gewaarborgd wordt. Onze ambassadeurs maken hiervoor ook gebruik van De Gelukkig Leven Test© en De Gelukkig Leven Analyse©.

Graag stellen wij onze ambassadeur Rosalie Reichardt-Mulder van De Roos Coaching aan je voor!

De Roos logo 1500x1500

Waarom ben je ambassadeur van Rendement van Geluk geworden?

Geluk is een hot topic. Misschien nu wel meer dan ooit vragen mensen zich af wat hen gelukkig maakt. Ook hebben velen ontdekt dat het niet de grote dingen of omstandigheden zijn waarin we verkeren die ons gelukkig maken. Niet voor niets blijkt uit mijn eigen onderzoek dat zelfs in de Corona periode mensen hun eigen werkgeluk nog steeds een dikke voldoende gaven. Juist zaken als stabiliteit, zekerheid, gezondheid, liefde, waardering en ontwikkeling maken dat we ons ook echt gelukkig voelen. Door daar aandacht aan te besteden en te ontdekken wat jou gelukkig maakt of wat jouw geluk in de weg staat, bouw je aan je eigen toekomst. Daarbij worden ook de mensen om je heen er gelukkiger van, want als jij gelukkig bent, straal je dat ook uit!

En dat gun ik iedereen!

Wat betekent Rendement van Geluk voor jou?

Leon, Ozewald en de ambassadeurs van Rendement van geluk besteden aandacht aan dat wat mensen nodig hebben om gelukkiger te zijn en het beste uit zichzelf te halen. Je kunt iemand anders niet gelukkig maken, maar wel helpen bij het maken van gelukkige keuzes. En dat doet Rendement van Geluk door inzicht en handvatten te geven in het nemen van de regie over het eigen geluk van mensen in organisaties. Dat vertaalt zich in meer focus en productiviteit, minder stress en minder ziekteverzuim, minder verloop, sterkere teams en blije klanten. Mensen die bewust investeren in hun persoonlijke geluk, hebben meer veerkracht én meer succes in hun loopbaan.

Dát noem ik nou het rendement van geluk!

Wat houdt jouw dienstverlening in, in relatie tot Rendement van Geluk?

Met De Roos coaching & ontwikkeling begeleid ik leidinggevenden, werknemers en teams om eerlijk naar zichzelf en elkaar te kijken. Door mijn jarenlange ervaring als HR adviseur, docent, talentcoach én werkgelukdeskundige, weet ik hoe ik mensen kan helpen ontdekken waar hun kracht ligt om zo het beste uit zichzelf en elkaar naar boven halen. Dat doe ik middels individuele coaching, leiderschapstrainingen en teamprogramma’s.

Als je jezelf kent, is het gemakkelijker om de beste versie van jezelf te zijn. Het is prettig om te weten waar je aan toe bent en waarom bepaalde zaken zo belangrijk voor je zijn. Zo kun je leren om in je dagelijkse leven andere, meer bewuste keuzes te maken. Mijn talentscan,  oefeningen en opdrachten helpen je daar bij.

Ook als leidinggevende is het belangrijk om jezelf te leren kennen om anderen goed te kunnen leiden. Het is immers jouw taak om anderen te helpen zichzelf te ontdekken het beste uit zichzelf te halen. Effectief leiderschap ontstaat wanner jij als leidinggevende leiderschapsgedrag laat zien dat aansluit op de behoeften van jouw medewerkers. In het leiderschapsprogramma dat ik aanbied, ontdek je welke voorkeursstijl voor leiderschap en communicatie bij jou past, waar jouw kracht én valkuil ligt als leidinggevende en hoe je vanuit jouw kracht het beste uit anderen kunt halen.

Voor teamleden is het belangrijk dat zij hun eigen kracht en talent én dat van elkaar leren kennen. Teamleden kunnen elkaar immers versterken én elkaar laten groeien, maar ook groei en ontwikkeling én geluk in de weg staan. Samen met teams kijk ik naar interactie, verantwoordelijkheden, taak- en rolverdeling en persoonlijke overeenkomsten en verschillen.

 

Benieuwd naar het aanbod rondom leiderschaps- en teamtrainingen? Klik dan hier voor meer informatie.

Pijl

Contact opnemen met Rosalie?

    Door op Verzenden te klikken ga je akkoord dat jouw gegevens worden gebruikt conform onze Privacyverklaring.

    Gelukkige medewerkers floreren, thuis en op hun werk.

    De inzet van het Gelukkig Leven Programma resulteert in een toename van loyaliteit, betrokkenheid, productiviteit en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast nemen verzuim en personeelsverloop af!

    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.