Ambassadeur aan het woord: Tom Ehren

Wij geloven in het belang van het leiden van een gelukkig leven. Aan de hand van Het Rendement van Geluk Programma© worden mensen geholpen bij het creëren van een omgeving waarin het persoonlijk geluk geoptimaliseerd en gewaarborgd wordt. Onze ambassadeurs maken hiervoor ook gebruik van De Gelukkig Leven Test© en De Gelukkig Leven Analyse©.

Graag stellen wij onze ambassadeur Tom Ehren van Interim-management en Consultancy Tom Ehren aan je voor!

LOGO_TOM_300
Foto Tom 300 x 300

Waarom ben je ambassadeur van Rendement van Geluk geworden?

Rendement van Geluk geeft inzicht in de mate waarin jij gelukkig bent. Net als financieel inzicht geeft dit rust én duidelijkheid. Onbewust weet je wel waar je niet happy van wordt. Of niet happy mee bent. De stap zetten om er iets aan te veranderen duurt vaak lang en is lastig. En dat is zonde want de klok tikt rustig door.

Rendement van Geluk voegt zoveel waarde toe zowel voor de werkgever als voor de werknemer, dat het voor mij heel logisch voelt om hier enthousiast mee bezig te zijn en Rendement van Geluk met zoveel mogelijk mensen wil delen.

Ik heb zelf ervaren vanuit de werkgeversstoel hoe werknemers die niet gelukkig zijn minder productief zijn of zelfs langdurig ziek worden. Maar ook, hoe een team dat wel goed en lekker in zijn vel zit, dit uitstraalt naar buiten. Dit leidt naast gelukkige werknemers tot een prettige werksfeer én tot tevreden en blije klanten. Kortom een win-win situatie.

Wat betekent Rendement van Geluk voor jou?

Geluk betekent voor mij een grote mate van vrijheid. Dingen doen die ik echt leuk vind om te doen. Mijn keuze om mijn baan als directeur in loondienst op te geven voor een bestaan als zelfstandig ondernemer is daar een mooi voorbeeld van.

Zelf aan het stuur zitten en mijn eigen koers bepalen geeft veel voldoening.

Wat houdt jouw dienstverlening in, in relatie tot Rendement van Geluk?

Vanuit mijn interim-management en Consultancy bedrijf wil ik bedrijven en organisaties graag helpen bij het creëren van een veilige en prettige werkomgeving waarin iedereen zich vertrouwd en veilig voelt, zich kan ontplooien en tot zijn/haar recht komt. Als people manager breng ik de opgedane kennis en ervaring graag over aan bedrijven die hiervoor open staan. Dat kan op gebied van omgangsvormen, integriteit en diversiteit. Maar ook als programmamanager, changemanager of implementatiemanager bij complexe IT-projecten.

Pijl

Contact opnemen met Tom?

    Door op Verzenden te klikken ga je akkoord dat jouw gegevens worden gebruikt conform onze Privacyverklaring.

    Gelukkige medewerkers floreren, thuis en op hun werk.

    De inzet van het Gelukkig Leven Programma resulteert in een toename van loyaliteit, betrokkenheid, productiviteit en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast nemen verzuim en personeelsverloop af!

    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.