Whitepaper Rendement van Geluk Programma

Werkgeluk werkt! Het Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk (SIC) gelooft dat werkgeluk essentieel is voor gezonde en productieve bedrijven. Juist in tijden waarin schaarste op de arbeidsmarkt een grote rol speelt. Een gelukkige medewerker blijft (langer) en trekt anderen aan.

 

Maar: meten is weten. Daarom zijn wij als studenten van Fontys een samenwerking gestart tussen het Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk en Rendement van Geluk, met een onderzoek naar het rendement van werkgeluk als resultaat. Het Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk is een professionele werkplaats waarin studenten inspelen op de vraag van organisaties die een toenemende behoefte hebben aan kennis en ondersteuning op het gebied van werkgeluk.

 

In deze whitepaper vertellen we over ons onderzoek en de resultaten daarvan. We toetsten het product van Rendement van Geluk aan wetenschappelijke literatuur en ondergingen vanzelfsprekend zelf de bijbehorende test. Zo willen we meer informatie bieden over de relevantie van (werk)geluk op de werkvloer, maar ook in de privésituatie.

 

In dit onderzoek zie je het belang van gelukkige medewerkers én tegen welke problemen zij aanlopen. We bespreken het medewerkersprogramma van Rendement van Geluk en gaan daarbij in op de vijf pijlers van geluk en de trends in het werkveld. Ook staan we stil bij de optimale balans tussen welvaart (levensstandaard), welzijn (levenskwaliteit) en welbevinden (gelukkig voelen). We richtten ons in het onderzoek op het medewerkersprogramma.

 

Download hier de Whitepaper.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.